WEBSITE CARE PLANS

Er du træt af at være bange for at lave de mange opdateringer, som WordPress hver uge kræver – for hvad nu hvis du ødelægger noget på dit site?

Har du prøvet at ødelægge dit site ved en opdatering? Eller at blive hacket?

Du ved selv hvor dyrt og besværligt det kan være at få dit site – din forretning – op at stå igen. Med andre ord: Der er simpelthen ikke tid til mere bøvl.

Det er her du kan bruge en website Care Plan fra WordPress-værkstedet.

En website Care Plan indeholder følgende:

Sikker opdatering af Plugins, Temaer og WordPress

Dit WordPress-site er basalt set som din computer – softwaren skal opdateres regelmæssigt. Fordi WordPress er Open Source og gratis så er det typisk en manuel procedure som alle WordPress-ejere selv har ansvaret for.

Problemet er blot at WordPress som gratis software ofte er sat sammen af mange forskellige andre gratis dele fra hele verden – de såkaldte Plugins. Det kunne f.eks. være et Plugin til din kontaktformular eller som styrer din SEO.

Hvis ikke disse Plugins – og alt andet i WordPress opdateres regelmæssigt – kan det være at forskellige dele af dit site holder op med at virke, eller i værste fald at det direkte bryder sammen.

Det kan også være risikabelt at opdatere, hvis man har mange Plugins fra forskellige udviklere, som måske ikke altid selv er blevet lige hurtigt opdaterede ift. de seneste kodestandarder.

I de nyeste udgaver af WordPress er der mulighed for at sætte Plugins til at opdatere automatisk, men det er sjældent en god ide hvis man har et site med større og avancerede Plugins.

Her vil det sikreste være at teste disse Plugins på et prøvesite inden man opdaterer dem på sit rigtige site. Og så i øvrigt have en god backup klar, hvis noget skulle gå i stykker ved en opdateringen, når man gør det.

Men alt det behøver du ikke bekymre dig om med en Care Plan. Jeg opdaterer alt på dit website til seneste versioner minimum 1 gang om måneden på sikker vis. (I praksis opdaterer jeg dog som regel en gang om ugen.)

Dobbeltsikret backup

Dette er en backup, som jeg tager minimum 1 gang om måneden, og altid inden opdateringer, og gemmer den på min egen computer eller egne servere, så den er fuldstændig beskyttet fra hvad der sker på dit website og dit webhotel.

Det vil sige, at hvis dit webhotel også har en backup ordning men som er udløbet (ofte gælder den kun 1 uge til 14 dage tilbage i tiden), eller hvis du selv har installeret en backup Plugin men har glemt at bruge den, så vil der altid eksistere en kopi af dit site, som hurtigt kan genoprettes.

Løbende sikkerheds-eftersyn  

Som med meget anden software på nettet, så kan er der en meget lang liste over problemer og farer som kan påvirke regelmæssig drift. Nogle af de typiske udover manglende eller dårlige opdateringer er selvfølgelig hacking og spam.

Ved et sikkerhedseftersyn kigger jeg især efter om der har været meget spam, som gør at din host kan beslutte at lukke dit site uden varsel, om der har været uautoriserede logins af personer du ikke kender.

Jeg tjekker herudover dit sites sikkerhedsstatus og eventuelle brud på sikkerheden ud fra listen her med features på All In One WP Security and Firewall Plugin som installeres ved aftalens indgåelse. Dette gør jeg også minimum 1 gang om måneden.

Du har ved forespørgsel ret til 2 halvårlige rapporter om hvad der er blevet opdateret og om ’sundshedstilstanden’ på dit site i øvrigt.

Du vil selvfølgelig til enhver tid blive kontaktet hvis der er noget der kræver din opmærksomhed!

Genopretning ved hacking og servernedbrud

Den bedste feature ved en Care Plan er at du kan sove totalt roligt, selv hvis de faktisk lykkes dig – eller andre, f.eks. hackere – at ødelægge noget på dit site og komme ‘forbi’ ovenstående lag af sikkerhed.

Med en Care Plan får du således garanti for at jeg genopretter dit website, såfremt

– det bryder ned uventet

– bliver hacket

– eller går offline pga. ændringer i servermiljøet fra hostens side (varslede eller uvarslede).

*

Care Plans koster kun 199,- DKK/m + moms.

Og har du flere WordPress sites kan du altid henvende dig for at få en god mængderabat!

*

VIGTIGT

WordPress sites kan være meget forskellige i størrelse og kompleksitet. Når du henvender dig om en Care Plan vil jeg derfor tage et grundigt kig på dit site og foretage en konkret vurdering af, hvor meget service jeg vil kunne tilbyde dig.

Hvis jeg vurderer, at dit site / din shop kræver mere vedligeholdelse end jeg har tid og kapacitet til umiddelbart, så kan det være du ikke skal have en Care Plan hos mig, eller evt. en tilpasset Care Plan.

I sidste instans vil jeg måske henvise dig til nogle andre WordPress-eksperter i mit netværk, som måske kan være et bedre match for dig.

Denne indledende vurdering er en procedure som sikrer at jeg ikke lover for meget, og at du får den bedste service i alle tilfælde.

*

Sidst opdateret 10.12.2021