Første emne i sommeren (2022)s tema-serie (i Facebook-gruppen) om Elementor og WordPress bliver … HASTIGHED!
Der har været sagt og skrevet meget på den ene side om hvor laaangsom Elementor (og Page Buildere generelt) kan være. På den anden side så har firmaet ikke forsømt nogen lejlighed til at spytte nye meldinger om om hvor meget de har forbedret deres produkt i den henseende. Og så er der jo som altid konteksten – hvor meget betyder det egentlig om du bruger Elementor eller ej, hvis du har en hurtig server, en stor cache og superoptimerede CDN-lagrede billeder, fx? Er hele problematikken en storm i et glas vand?! Så …
1. SPØRGSMÅL: Hvad er jeres bedste bud på det bedsteset-up med Elementor, hvis man skal minimere load-tid?
Bemærk: Vi antager at hostingen er den samme. Ellers er der frit slaw ift. at inddrage faktorer I mener er vigtigste – fra optimering af selve Elementors indstillinger over cache til CDN etc.
Forslag – fra Dan Stanley
1. Brug så lidt ekstra plugins som muligt. Som udgangspunkt prøver jeg kun på at bruge EP og så noget CSS/JS
2. Images skal tilpasses i størrelse og komprimeres til WebP. Skal tilpasses mobil.
3. Have fokus på ens layout. Jeg har aldrig brugt f.eks innersection, men istedet brugt inline auto olign.
4. Lad være med at have for mange forskellige fonte og sørg for at de serveres locally, dvs. upload de fonte du vil bruge til EP og fravælg Google Fonts.
5. Imens man udvikler på f.eks desktop, altid check mobilview.
6. Minimér video og animationer medmindre de giver mening.
7. Have fokus på over the fold og layout.
8. Brug f.eks code snippet til at indsætte kode istedet for at bruge endnu et plugin.
9. Lad vær med at bruge smart i en fart plugins, og fokusere på at lave det med EP i stedet.
10. Bruge Hello Theme.
11. Fjerne al unødvendig fedt. dvs. plugins, post, pages og optimere database.
12. Nogle af E´s widgets kan faktisk bruges til mere end man regner med f.eks CTA, spacer, tabs, accordion mm. Så istedet for at bruge flere widgets kunne man måske nøjes med en for samme funktion?
*
Gået på klingen om hvilke af disse punkter som er de vigtigste, svarede Dan at det var de første tre – hvis han var tvunget til at vælge 🙂
Undertegnede er meget enig heri. Det handler om at have et godt øje for kontektsten, især Plugins, layout og billeder – hvor meget serverkapacitet de mon bruger. Ikke om at stirre sig blind på om det nu er Elementor eller ‘ren’ WordPress eller ‘ren kode’ der er brugt til et website.
Selvfølgelig er der dog særlige forhold ved Elementor ift. hastighedsoptimering, og dem vil vi komme ind på i de kommende indlæg i tema-serien. Stay tuned!