Hvad er fedt og hvad er ikke fedt ved Elementor i 2022?

Ah, Elementor. Det er jo snart blevet så populært, at det er blevet det nye WordPress, eller hvad? 😉 Men er klassens populære dreng stadig perfektionen selv, eller har han efterhånden fået tillagt sig nogle skyggesider, som man ikke hører så meget om ved skåltalerne?

Jeg spurgte forleden i min Elementor-gruppe på Facebook hvad de synes om den fantastiske sidebygger (Page Builder) – som nu efterhånden har nogle år på bagen.

Jeg har prøvet at samle svarene på en liste her på bloggen, så du bedre kan tage stilling til om Elementor er noget du vil bruge til din WordPress i dag.

Måske har du endda selv en mening om det her? Så tøv ikke med at skrive til mig – eller bliv evt. medlem af gruppen og skriv den i opslaget (som er fastgjort under “Udvalgte”).

Er I klar? OK – her kommer risen og rosen …

GODT

1) Stadig det bedst strukturerede og mest intuitive brugerinterface ift. fx Divi. Der er virkelig nogen der har sat sig ned og tænkt over hvor meget info man har brug for og sørget for at man kun får det hvis man folder de relevante faner ud.

Googl evt. nogle videoer om hvordan man bruger Elementor og Divi hhv. (eller en anden Page Builder) og døm selv. Du kan selvfølgelig også bare installere det gratis Elementor Plugin.

2) Dækker stort set alle Plugins som man førhen havde brug for fra tredjepart til standardopgaver som sliders og formularer

3) Deres Kits og Theme Builder er fede – gør det virkelig let hurtigt at bygge et pænt site fra bunden.

4) Advanced Custom Fields kan bruges i Elementor – og det giver supermeget fleksibilitet.

5) Elementor understøtter <iframe> så man kan implementere YouTube videoer eller maps, det gør bare tingene langt nemmere.

6) Globale Settings: Fedt at det fx er muligt at gemme globale fonte, farver, Widgets osv. Så kan man med et enkelt klik ændre layout over hele sitet, fx på overskrifter.

SKIDT

1) Prisen stiger og stiger.

2) Feature creep. Hvornår har du sidst brugt din ambient vibrerende hotspot lottie-baggrund, fx? :-p

3) CSS glitches blir hyppigere og hyppigere. Jeg får flere og flere fejl ved opdateringer hvor layoutet frontend pludselig blir til juks, når jeg har opdateret, og så skal jeg ind og regenerere CSS for at det ser ordentligt ud igen. Eller gennemgå en længere liste af muligheder. Ofte mange gange i træk. Det er bare ikke godt nok for nogen der gerne vil være verdens bedste Page Builder.

4) Global Settings er desværre også svære at gennemskue og giver meget bloat i koden.

Ja, det var listen – indtil videre i hvert fald. Der kommer nok desværre mere til – også på “skidt”-siden.

Jeg er stadig glad for Elementor og anbefaler den stadig til alle mine (nye) kunder, men det er heller ikke noget jeg forventer at blive ved med.

For fem år siden var det Divi der var i toppen af købe-Temaer / sidebyggere, og nu er det Elementor. Tingene skifter hele tiden, og der kommer jo også flere og flere muligheder i selve WordPress.

Men indtil da er man jo nødt til at vælge mellem de værktøjer der er, og som – stadig – er de bedste. Så betragt dette indlæg som et lille besyv med til det!

DEL

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print
Email